Öppet hus på Triangeln lockade många

Omkring 400 grannar till station Triangeln hörsammade inbjudan till Öppet hus där de både kunde höra och se tunnelborrmaskinerna.

Från åtta på morgonen till tre på söndagseftermiddagen var det en jämn ström av nyfikna Malmöbor som besökte Citytunnelns arbetsplats vid Triangeln. Det var grannar till arbetsplatsen och de som bor utmed den blivande tunnelsträckan norr om Triangeln som bjudits in.

Många var nyfikna på tunnelborrmaskinerna.
Tunnelborrmaskinen Katrin förevigas till fotoalbumet.
Många vill självklart ta hissen de 25 metrarna ner till bergrummet där stationen nu börjar ta form. I bergrummet vilar nu de båda tunnelborrmaskinerna, Anna och Katrin.
– Det var mycket spännande att få se borrmaskinerna. Jag hade hoppats kunna gå in i tunneln också men det tyvärr gick inte, sade Johan Henricson, som bor några kvarter från Triangeln, på Friisgatan.

Även om stationen är långt ifrån klar kunde han få en uppfattning om hur det kommer att se ut när det är klart.
– Det var större än jag trodde där nere. Jag kommer noga att utnyttja stationen en del, bland annat när vi ska se på ishockey i Hyllie.

På marknivå bjöds besökarna på korv med bröd och de kunde också ställa frågor om den blivande stationen till personal från Citytunneln. Malmö stads gatukontor fanns också på plats för att svara på frågor om gator och trafik runt den blivande stationen.

Så kan en tunnelborrmaskin låta.
Johan Henricson bor inte långt från Triangeln.
Vid det öppna huset kunde besökarna också bilda sig en uppfattning om hur det kan komma att låta i husen när tunnelborrmaskinerna åter startar borrningarna senare i höst. En inspelning av en tunnelborrmaskin gjordes tidigare i år i en lokal på Universitetssjukhuset MAS. Men Håkan Lundquist, som bor på Rådmansgatan, strax norr om station Triangeln, är inte orolig.
– De har ju kört under hus förut, så jag är inte så orolig för ljudet från maskinen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *