NCC bygger Citytunnelns stationer

Citytunneln har idag tecknat kontrakt med NCC Construction Sverige AB för arbete vid stationerna i Hyllie, Triangeln och Malmö C Nedre.

Entreprenaden E400 omfattar inredning och stomkompletteringar av stationerna vid Triangeln, Hyllie och den underjordiska stationsdelen Malmö C Nedre. I Entreprenaden ingår också bygge av ankomstbyggnaden till station Hyllie samt de mindre stationsnedgångarna norr om centralen och vid Universitetsholmen.

Arbetet med stationerna inleds under första halvåret 2008. Entreprenaden E400 är värd cirka 450 miljoner kronor.

Bygget av ankomstbyggnaderna vid Triangeln, samt övriga installationsarbeten vid stationerna, t ex ventilation, hissar och rulltrappor, är under upphandling. De upphandlingarna beräknas bli klara under året.

Citytunneln består av 17 km järnväg som förbinder Malmö C med Öresundsbron samt knyter ihop det skånska järnvägsnätet och ökar kapaciteten för spårburen trafik i framtiden. Sex kilometer är tunnel under centrala Malmö, elva kilometer är järnväg ovan jord.

Malmö C byggs till med en underjordisk del. Nya stationer byggs vid Triangeln och i Hyllie.

Det första spadtaget togs den 8 mars 2005. Citytunneln planeras vara färdig år 2011. Projektets budget är 9,45 miljarder kronor i 2001 års penningvärde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *